Eerste elftal

AZ verspeelt punten, Feyenoord-doelman Bijlow breekt pols

AZ verspeelt punten, Feyenoord-doelman Bijlow breekt pols

Zaterdagavond kwam er één concurrent van FC Twente in actie. AZ kende een korte reis naar FC Volendam waar het speelde tegen de lokale FC. Dit ging voor de Alkmaarders niet zoals gewenst, want er werden dure punten verloren. FC Volendam kwam op een 1-0 voorsprong, maar kreeg daarna rood. AZ kwam zeven minuten voor tijd op gelijke hoogte, maar daar bleef het bij. Eindstand 1-1.

Het is voor de tweede week op rij dat AZ de kans had om de koppositie over te nemen van Feyenoord, maar faalde opnieuw. Het kan gunstig uitpakken voor FC Twente als het wint op bezoek bij FC Groningen. Bij winst kunnen de Tukkers de Kaaskoppen naderen tot op twee punten.

Koploper Feyenoord kwam niet in actie, maar verloor wel een belangrijke speler. Via het officiële clubkanaal lieten de Rotterdammers weten dat Arne Slot voorlopig niet kan beschikken over doelman Justin Bijlow. Hij heeft tijdens de training in aanloop naar de topper tegen PSV zijn pols gebroken. Hij ligt er opnieuw voor lange tijd uit. Bijlow is de laatste jaren uitermate blessuregevoelig gebleken.

Bijlow had vorige week nog een hoofdrol in de wedstrijd FC Twente - Feyenoord. Hij viel op door zijn onsportieve gedrag. Hij begon al vroeg in de wedstrijd met tijdrekken en hield dit de hele wedstrijd vol. Ook gooide hij een bal in het veld om een snelle aanval van FC Twente tegen te gaan. In de slotfase was hij beslissend voor de Rotterdammers door een bal van Cerny uit het doel te houden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties