AZ voert druk op na ruime overwinning

FC Twente staat momenteel op de derde plek in de eredivisie met 53 punten. Directe concurrent AZ staat na 26 wedstrijden op 49 punten. In de strijd om de plek die recht geeft op voorrondes van de Champions league heeft de ploeg van Maarten Martens de druk opgevoerd na de ruime overwinning tegen FC Volendam. Het won met maar liefst 0-4.

AZ heeft op zondagmiddag met 0-4 van hekkensluiter FC Volendam gewonnen. De Alkmaarders kwamen al na zeven minuten voetballen op voorsprong via Ruben van Bommel. Echter werd deze goal afgekeurd omdat er in de aanloop van het doelpunt een overtreding was gemaakt.

Toch wist het voor rust nog tweemaal het net te vinden. Dani de Wit en Yukinari Sugawara scoorden voor de Alkmaarders. In de tweede helft tekende Vangelis Pavlidis voor de derde goal van AZ. In de 76e minuut schoot Sugawara zijn tweede van de middag binnen. Hiermee is het gat met FC Twente virtueel vier punten. De Tukkers komen op zondag om 20:00 in actie tegen PSV.