Eerste elftal

Balende Oosting ziet kansen tegen PSV: "Ik wil het nog wel eens zien als we met elf man blijven"

Balende Oosting ziet kansen tegen PSV: "Ik wil het nog wel eens zien als we met elf man blijven"

FC Twente speelde zaterdagavond in eigen huis tegen PSV. De Tukkers waren al 24 wedstrijden ongeslagen in de Grolsch Veste, waardoor de verwachtingen torenhoog waren. Echter slaagde het team van Joseph Oosting er niet in om de onverslaanbare status vast te houden, de partij ging met 0-3 verloren. Na afloop van het duel legt de trainer uit wat hij van de wedstrijd vond.

De eerste minuten stormt het vaak in de Grolsch Veste: het publiek begint te zingen en de spelers jagen elke bal af. Regelmatig wordt er vanuit de hoge druk in het begin gescoord of worden er kansen gecreëerd. Tegen PSV lukte dit echter niet. "In het begin was het aftasten, we konden zelf moeilijk voetballen. De storm ontbrak in het begin, het lukte gewoon niet en dat is de verdienste van PSV", vertelt de oefenmeester in een interview met NOS.

Halverwege de eerste helft leek Mees Hilgers weg te komen met een gele kaart voor een stevige tackel op Hirving Lozano. Echter werd er door de VAR ingegrepen en werd dit omgezet in een rode kaart. Oosting voorzag dat de centrale verdediger niet met een gele kaart zou wegkomen. "Ik zag al na de gele kaart dat we klaar moesten zitten voor rood." Hierdoor veranderde de toon van de wedstrijd en moest FC Twente hopen op counter mogelijkheden.

"Dan hoop je vanuit de omschakeling wat mogelijkheden te krijgen, wij krijgen een kans en zijn maken een goal vanuit de omschakeling van onze kans", vertelt de balende Oosting. Het ging zowel bij de eerste als de derde tegentreffer in de omschakeling mis. Met name het gevoel dat er een resultaat mogelijk was thuis tegen PSV zit de trainer dwars. "Ik vind het jammer dat we hier geen resultaat hebben kunnen halen, het is een gemiste kans." Toch speculeert hij in het interview. "Het is altijd als dit of als dat, maar ik wil het nog wel eens zien als we met elf man blijven." FC Twente speelt 21 december uit tegen PSV voor de KNVB-beker. Dit is de ideale kans voor de Tukkers om te laten zien wat ze met elf man kunnen tegen de Eindhovenaren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties