Eerste elftal

Balende Pröpper: "Soms wel fijn dat je met de neus op de feiten wordt gedrukt"

Balende Pröpper: "Soms wel fijn dat je met de neus op de feiten wordt gedrukt"

FC Twente heeft zondagmiddag een hele slechte beurt gemaakt in Waalwijk. De Tukkers gingen zonder puntverlies op bezoek bij RKC, maar keerde zonder punten terug naar Enschede. In de eerste helft had FC Twente pech door de lat en de paal te raken, maar uiteindelijk ontbrak het aan creativiteit en ook de urgentie om de wedstrijd te willen winnen. Dat vlak voor tijd RKC ook nog de winnende 1-0 wist te scoren maakte het extra zuur.

"Deze moet je gewoon winnen. Dom? De nederlaag is niet nodig. Ik denk dat we vele malen beter kunnen zijn, maar als je het beter uitspeelt, had je dat ook kunnen zijn vandaag. Het ligt aan onszelf dat we deze wedstrijd hebben verloren. In de eerste helft konden ze alleen maar counteren. We hadden het beter uit kunnen spelen, maar we waren wel de bovenliggende partij. Misschien waren we iets te voorzichtig omdat we wisten dat counteren juist hun kwaliteit is. We wilden het onder controle houden en dat hebben we zo goed als de hele wedstrijd gedaan. We hebben niets weggegeven, misschien één schot van Niemeijer die Unnerstall pakt."

Maar je hebt zelf ook weinig gecreëerd. "Ja, maar als je de eerste helft beter uitspeelt, dan krijg je wel de kansen. Dat hebben we nagelaten vandaag." Had er meer energie in gemoeten? "Ja, honderd procent. Ik denk dat we hebben nagelaten om met energie te spelen." Hoe komt dat dan? "Dat is lastig te zeggen. Dat ligt aan het spel en misschien ook wel aan de tegenstander. Zij probeerden de wedstrijd ook lekker rustig te houden en dan lijkt het alsof je in slaap wordt gesukkeld. Dat mag zeker niet en daar baal ik van. Het werd ook door de trainer gezegd in de rust. We speelden zoals we niet wilden spelen vandaag. Het had beter gemoeten, klaar. Soms is het wel eens fijn dat je met de neus op de feiten wordt gedrukt."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties