Eerste elftal

Basisplaats van Vlap in gevaar: "Hij moet kritisch in de spiegel kijken"

Basisplaats van Vlap in gevaar: "Hij moet kritisch in de spiegel kijken"

Joseph Oosting kan elke wedstrijd veel kwaliteit van de bank brengen, dit heeft zo zijn voordelen maar ook zijn nadelen. Spelers moeten zich blijven bewijzen waardoor de concurrentie moordend is. Younes Taha startte in de basis tegen NEC, ten koste van Michel Vlap die hier niet over te spreken was. De twee wedstrijden hierop speelde Vlap wel in de basis, of dit nu ook gaat gebeuren tegen Excelsior is de vraag.

Jan van Staa vindt dat het grote aantal wissels juist iets positiefs is. "Als Oosting keuzes maakt dan kijkt hij naar de vorm, de invalbeurten en trainingen. Dan kan je zeggen dat is lastig, maar aan de andere kant is dat ook geweldig als je ziet wat je naast je hebt staan. Je moet gewoon presteren en jezelf in de basis blijven spelen", vertelt hij bij De Oosttribune.

Dit geldt dus ook voor de aanvallende middenvelder. "Vlap moet kritisch in de spiegel kijken, want hij weet dat de concurrentie er aan gaat komen. Al geldt dat voor iedereen, je kan niet verzakken bij FC Twente." Toch verwacht Van Staa wel dat de Fries in de basis zal starten tegen Excelsior. "Ik zeg daarom ook: je wil niet te veel wijzigen."

Er is namelijk een probleem bij de invallers die in een volgende wedstrijd aan de aftrap beginnen. "Je hebt goede vervangers, maar als ze er in de eerste minuten staan dan valt het nog wel eens tegen en dat is het hem. Als invallers hebben ze geweldig gepresteerd, maar vanaf de basis is het een ander verhaal dan kom je er niet in als spelers al moe zijn en dat maakt het gewoon anders", besluit hij.

Opinie: Zou jij met Vlap starten tegen Excelsior? Laat het weten in de comments.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties