Eerste elftal

Begrip voor verdedigende wissels Oosting: "Die frivoliteiten zijn niet nodig op dat moment"

Begrip voor verdedigende wissels Oosting: "Die frivoliteiten zijn niet nodig op dat moment"

In het duel tegen Heracles, dat met 1-0 werd gewonnen, wisselde trainer Joseph Oosting opvallende namen. Zo werd er met name verdedigend gewisseld. Daan Rots verliet het veld voor Mees Hilgers, maar ook Sem Steijn werd gewisseld voor Gijs Besselink. Jan van Staa begrijpt waarom, maar baalt er ook een beetje van.

In totaal wisselde FC Twente vijf spelers. In de rust bleef Alfons Samspted achter in de kleedkamer, zijn vervanger was Youri Regeer. Na de goal van Myron Boadu verliet de spits geblesseerd het veld voor Michel Vlap. In de 77e minuut kwam Alec van Hoorenbeeck in het veld voor Robin Pröpper. In de 88e minuut voerde Oosting een dubbele wissel door. Daan Rots en Sem Steijn verlieten het veld voor Mees Hilgers en Gijs Besselink.

Van Staa bedenkt zich hoe Oosting zich achteraf gevoeld zal hebben. "Hij is blij met de overwinning en zal niet gelijk schrikken, want je verwacht in zo’n week dat er wat extra spanning is. Alleen het is zonde als spelers hun niveau dan niet halen. Dan kijk je naar de reserves en dan vind ik het jammer dat juist deze wedstrijd niemand van de flanken wordt ingezet", vertelt hij bij de Oosttribune.

De oud-trainer vult zichzelf aan. "Alleen die spelen wel teveel voor zichzelf en zijn in een soort speeltuin aan het voetballen. Vandaag was fysiek nodig. Gijs Besselink kwam erin en deed precies wat hij moest doen, dus het is een juiste keuze." Ook Tijmen van Wissing snapt de beslissingen van Oosting. "Het is wel wat angstig, maar Ricky van Wolfswinkel is ondanks zijn matige spel veel betrouwbaarder dan een Younes Taha. Die frivoliteiten zijn niet nodig op zo'n moment. Je weet dat de tegenstander gaat komen, dus is het een juiste keuze."

Van Wissing begrijpt wel waarom Michel Vlap als frisse aanvallende kracht in het veld kwam. "Hij viel goed in en de wedstrijd had een vleugje van Vlap nodig. Hij heeft die finesse in de kleine ruimte, dus ik was daar gecharmeerd van. Alleen moeten ze het hele seizoen al voorzichtig met hem zijn vanwege zijn lies. Al helemaal in een week met drie wedstrijden (Heracles, Heerenveen & Fortuna Sittard), dus ze hebben hem lichtelijk gespaard. Anders waren ze met hem begonnen en dan Van Wolfswinkel in de spits", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties