Eerste elftal

Bekritiseerde Rots in top drie assistgevers van eredivisie na eerste seizoenshelft

Bekritiseerde Rots in top drie assistgevers van eredivisie na eerste seizoenshelft

Daan Rots krijgt dit seizoen veel kritiek te voortduren. De 22-jarige rechtsbuiten zou niet goed genoeg zijn om in dit FC Twente te spelen. Toch kan Rots na één seizoenshelft prima cijfers afleggen. De Grollenaar scoorde weliswaar maar tweemaal, maar heeft na zestien wedstrijden wel al zeven assists achter zijn naam staan.

Daarmee staat Rots in de top drie assistgevers van de eredivisie na de eerste seizoenshelft. Alleen PSV'ers Joey Veerman (negen assists) en Johan Bakayoko (acht assists) gaven vaker de beslissende eindpass. Rots deelt de derde plaats met Calvin Stengs van Feyenoord en Luuk de Jong van PSV.

Op de gedeelde zesde plaats zien we nog een bekende naam voorbijkomen. Net als Steven Berghuis van Ajax en Quinten Timber van Feyenoord gaf Manfred Ugalde dit seizoen al zes assists. Het verschil met de volgende Tukker op de lijst is opvallend groot: Michel Vlap, Sem Steijn, Alfons Sampsted en Naci Ünüvar staan op een gedeelde 33e plaats in de eredivisie met twee assists.

Ook hoog in de topscorerslijst qua doelpunten staat een speler van FC Twente. Sem Steijn maakte al tien doelpunten en staat daarmee op de vierde plaats achter Evangelos Pavlidis van AZ (achttien doelpunten), Santiago Giménez van Feyenoord (achttien doelpunten) en Luuk de Jong van PSV (twaalf doelpunten).

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties