Eerste elftal

Belangrijk seizoen op komst voor Taha: "Moet stappen gaan maken"

Belangrijk seizoen op komst voor Taha: "Moet stappen gaan maken"

Younes Taha heeft nu een jaar kunnen wennen bij FC Twente. De 21-jarige Marokkaan liet afgelopen seizoen bij vlagen mooie dingen zien, maar kende ook mindere periodes. Aankomend seizoen is hij erop gebrand om definitief door te breken. Taha heeft behoorlijk wat concurrentie, zowel op tien als op rechtsbuiten. Hij zal stappen moeten gaan zetten om een basisplaats te veroveren.

"Voor Taha wordt het toch een beetje het jaar van de waarheid", vertelt clubwatcher Leon ten Voorde bij TC Tubantia tijdens de oefenwedstrijd tegen STVV. "Het eerste jaar kun je nog zeggen: je moet wennen, je bent nieuw. Nu moet hij toch wel stappen gaan maken om meer minuten te maken. Op het einde van vorig seizoen koos Oosting toch vaak voor Van Bergen in plaats van Taha als er aanvallend iets moest gebeuren."

Het grootste verbeterpunt van Taha is het risico dat hij in zijn spel legt. In de aanval mag hij doen wat hij wil, maar op bepaalde momenten en bepaalde plekken moet Taha vaker voor zekerheid kiezen. Daar is hij zichzelf ook van bewust. Deze voorbereiding kan de Marokkaan bewijzen dat hij in de basis hoort bij FC Twente.

Afgelopen seizoen speelde Taha twintig eredivisiewedstrijden, waarvan twee als basisspeler. Hij kwam tot drie doelpunten en één assist. Voor Taha was het pas zijn tweede seizoen als profvoetballer. Vorig jaar zomer kwam de aanvallende middenvelder voor 900.000 euro over van PEC Zwolle, dat hem een jaar eerder oppikte bij Jong FC Volendam.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties