Eerste elftal

Belangrijke maand op komst: Hoeveel punten denk jij dat FC Twente pakt?

Belangrijke maand op komst: Hoeveel punten denk jij dat FC Twente pakt?

"You don't win anything in February", zei Steve McClaren altijd, om vervolgens in maart te zeggen: "You don't win anything in March". Toch wordt maart een belangrijke maand voor FC Twente. Terwijl een aantal interessante wedstrijden op het programma staan voor de Tukkers, heeft AZ op papier een relatief makkelijk programma. Het draait allemaal om één vraag: wordt de voorsprong op AZ groter, kleiner of blijft deze vijf punten?

Voor FC Twente begint de maand met een uitwedstrijd tegen Vitesse, dat de weg omhoog heeft gevonden door vier punten te pakken in de laatste twee wedstrijden. AZ krijgt te maken met de lastige uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam, de nummer negen van de ranglijst, waarna het programma op papier een stuk gunstiger wordt. De Alkmaarders spelen tegen drie van de vier laagst geklasseerde clubs: Excelsior (thuis), FC Volendam (uit) en Vitesse (thuis).

Een week nadat Sparta AZ heeft ontvangen, komen de Rotterdammers naar De Grolsch Veste op zaterdagavond om 18:45 uur. Een week later gaat FC Twente op zondag om 20:00 uur op bezoek bij PSV, dat dit seizoen tot dusver al haar thuiswedstrijden wist te winnen. Daarna is het tijd voor de interlandperiode. De eerste wedstrijd na deze break is er gelijk eentje om naar uit te kijken voor FC Twente: zondags om 14:30 uur komt Heracles Almelo op bezoek.

Het zal dus zeker geen eenvoudige maand worden voor FC Twente, dat scherp zal moeten blijven om de ruime voorsprong op AZ niet kleiner te laten worden. Als de ploeg van trainer Joseph Oosting deze maand goed doorkomt, ziet het er gunstig uit, maar zoals gezegd: 'You don't win anything in March'.

Opinie: Hoeveel punten pakt FC Twente in maart? Laat het weten in onderstaande poll en verklaar nader in de reacties. Laat daar ook weten hoe groot jij denkt dat het gat met AZ na deze maand is.

Poll

Hoeveel punten pakt FC Twente in maart?

FC Twente moet scherp blijven: AZ in maart voornamelijk tegen degradatiekandidaten

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties