Eerste elftal

Beperkt aantal Cambuur-fans welkom in de Grolsch Veste op last van lokale driehoek Enschede

Beperkt aantal Cambuur-fans welkom in de Grolsch Veste op last van lokale driehoek Enschede

Cambuur mag op zondag 9 april minder supporters meenemen naar Enschede dan gebruikelijk. Er zijn slechts 250 van de 1000 kaarten beschikbaar gesteld op last van de lokale driehoek van Enschede. Die heeft dit besluit moeten nemen omdat de politie Noord-Nederland heeft besloten geen agenten meer mee te sturen naar uitwedstrijden.

Op 9 maart maakte de politie bekend dat het voorlopig geen supporters van FC Groningen en Cambuur meer wil begeleiden. Er is geen einddatum genoemd, want de politie stelt dat dit afhankelijk is van het gedrag van de supporters. Bij tweederde van de thuiswedstrijden van SC Cambuur dit seizoen heeft de politie problemen ervaren. “We kunnen het ons als politie niet veroorloven om elke keer zo massaal aanwezig te moeten zijn om een voetbalwedstrijd te faciliteren", aldus de lezing van de politie.

In Leeuwarden moet iedere wedstrijd van Cambuur veel politie worden ingezet. Tegen FC Twente ging het al mis, maar het toppunt was de Friese derby Cambuur - Heerenveen. "Politieagenten moesten daar stenen zien te ontwijken om niet gewond te raken. Bij een groot deel van de wedstrijden hebben we problemen ervaren. Dat kan zo niet langer.”

Volgens de politie ligt de bal nu bij de supporters. “Zolang we geen concrete verandering zien, nemen we als werkgever verantwoordelijkheid voor onze mensen. Ik wil mijn collega’s niet langer in deze situatie brengen. We faciliteren niet langer een kleine groep supporters, ten koste van een grote groep agenten én burgers.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties