Eerste elftal

Berghuis staat deels achter uitdelen klap richting supporter en legt uit waarom

Berghuis staat deels achter uitdelen klap richting supporter en legt uit waarom

Tijdens de laatste speelronde van vorig seizoen speelden FC Twente en Ajax tegen elkaar in De Grolsch Veste. FC Twente won met 3-1, maar na de tijd ging het voornamelijk over een incident dat na de wedstrijd plaatsvond. Bij de spelersbussen sloeg Steven Berghuis vol in op een supporter. De 31-jarige Ajacied blikt twee maanden later terug op het incident.

"Inhoudelijk kan ik er niet veel op ingaan", vertelt Berghuis in gesprek met AT5. "Ik sta er nog steeds een beetje fifty/fifty in. Ik vind dat het uit de hand loopt richting spelers en ook scheidsrechters." Berghuis heeft het dan over dingen als uitgescholden worden. "We gaan dat niet veranderen. Dat gebeurt overal, maar ik zie wel op de tribune en als wij arriveren met de bus, dat het gewoon te ver gaat. Ik mis nu de eerste drie wedstrijden door wat ik heb gedaan. Ik heb uiteindelijk mezelf ermee."

"Donderdag liep het ook weer uit de hand bij Twente op de tribune. We hebben wel een serieus probleem hier in Nederland. Aan de ene kant sta ik achter wat ik heb gedaan: tot hier en niet verder. Het houdt voor mij ook een keer op. Aan de andere kant vraag ik mij af of het iets oplost, behalve dan dat ik de eerste drie wedstrijden mis", aldus de Apeldoorner.

"Dat is toch weer wie ik ben, het emotionele. Dan gebeurt zoiets, wat niet mag. Ik ben Ajax-speler en snap dat kinderen ook naar mij opkijken, naar het voorbeeld dat je geeft. Laat staan mijn eigen kinderen. Daar heb ik aan de ene kant spijt van, maar aan de andere kant ook weer niet. Ik vind wel dat de KNVB er iets aan moet gaan doen", besluit Berghuis. Bekijk het incident in de video hieronder.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties