Eerste elftal

Bestuur FC Twente blij: "Dit geeft meer rust en stabiliteit bij de club"

Bestuur FC Twente blij: "Dit geeft meer rust en stabiliteit bij de club"

De gemeenteraad van de gemeente Enschede ging donderdagavond akkoord met het voorstel van het college van B&W met betrekking tot het herfinancieringsplan van FC Twente. De lening van 17 miljoen die de club al had bij de gemeente wordt tegen een lager rentetarief versterkt en de Tukkers krijgen een garantstelling van 8,4 miljoen euro om schulden bij XXIII Capital en ING af te lossen. Jan van Halst en Erik Velderman zijn hartstikke blij dat de gemeente akkoord is gegaan.

"Dit zorgt voor opluchting bij de club", vertellen de beide heren in een nieuwe editie van VESTE PROAT. We zijn dankbaar voor het feit dat de gemeente de toekomst van FC Twente als een gezamenlijke verantwoordelijkheid ziet en hiermee ook het vertrouwen uitspreekt in de nieuwe koers van de club."

De beide heren leggen in Jip en Janneke-taal uit wat dit besluit precies betekend voor FC Twente. "De bestaande lening van de gemeente aan FC Twente – van 17 miljoen euro – wordt gehandhaafd, maar dan tegen marktconforme, gunstiger voorwaarden. Daarnaast staat de gemeente garant voor 8,4 miljoen euro, op basis waarvan FC Twente “goedkoop” geld gaat lenen om daarmee haar lopende hoogrentende leningen te herfinancieren. Dat gebeurt zo snel mogelijk."

[google]"Het plan is erop gericht om het risico voor de gemeente te minimaliseren en tegelijkertijd een gezonde toekomst van FC Twente mogelijk te maken. Het college van B&W en de gemeenteraad zijn niet over één nacht ijs gegaan, het was een lang traject dat bijna anderhalf jaar heeft geduurd. We hebben veel waardering voor de zorgvuldigheid, waarmee het college en de raad te werk zijn gegaan en zaken hebben gewogen. Hiermee kan de club vooruit en werken aan de verdere gezondmaking.

Dit akkoord is al een belangrijke stap in de goede richting, maar de club is er nog lang niet. "Met het herfinancieringsplan van de gemeente is er een heel belangrijke horde genomen. Dat geeft meer rust en stabiliteit bij de club, wetende dat er nog veel werk te verzetten is", besluit Van Halst en Velderman.

Foto: Ron Jonker / Sportfoto Oost

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties