Eerste elftal

Bijzonder: Dit is hoe Hilgers heel vroeg wist dat hij een kind van God is

Bijzonder: Dit is hoe Hilgers heel vroeg wist dat hij een kind van God is

Voor Mees Hilgers is het geloof belangrijk. Als klein kind ging hij al naar de kinderkerk in Amersfoort, de stad waar hij opgroeide. Al op zesjarige leeftijd gebeurde er iets bijzonders met Hilgers in de kerk van zijn opa en oma, waardoor hij wist dat hij een kind van God was en nooit meer hetzelfde door het leven ging. Hilgers vertelt het bijzondere verhaal.

"Ik ben geboren bij VVZA (een amateurvereniging uit Amersfoort, red.). Daar ben ik in het ziekenhuis geboren", vertelt Hilgers aan tafel bij Ark Podcast. "Wij woonden in Nieuwland. Opa en oma hadden samen een kerk. Daar kwamen we elke zondag. Ik was nog op een bepaalde leeftijd dat ik naar de kinderkerk moest."

"Mijn moeder was destijds ook juffrouw bij de kinderkerk, dus voor mij was het ook heel makkelijk om daar te zijn. Als je jonger bent, zit je met allemaal kinderen en denk je: hoe moet ik me nou gedragen? Maar ik had mijn moeder en de familie die er rondliepen. We hadden heel veel jongeren en de kerk was bomvol. Het was écht vol."

Hilgers kan zich één moment van vroeger herinneren waardoor hij onbewust wist dat hij een kind van God is. "Ik weet nog één moment, ik was zes jaar. Op die leeftijd onthoud je dingen niet. Dit is ook de reden dat ik altijd al onbewust wist, op een bepaalde leeftijd, dat ik een kind van God ben. Tussen bepaalde leeftijden, laten we zeggen tussen de tien en vijftien, doe je maar wat en leef je gewoon je leven. Ik was zes jaar en we waren aan het bidden. De kleine kinderen, de juffrouw en de meester gingen allemaal op de knieën en deden de handjes over elkaar."

"Ik begon in tranen uit te barsten terwijl we aan het bidden waren. Op dat moment begonnen een aantal andere kinderen ook. Ik was zes jaar, maar ik weet nog precies hoe het voelde, als de dag van gisteren. Het was een warmte die gewoon hier in het midden kwam en door mijn hele lichaam ging", zegt Hilgers terwijl hij op zijn borst wijst. "Ik weet nog als de dag van gisteren dat ik echt gelukkig was op dat moment. Vanaf dat moment had ik ook geen bepaalde stress. Ik wist onbewust: waar ik ook ben, het komt goed. Daar begon mijn verhaal met God. Mijn verhaal is eigenlijk net begonnen, ik ben 22 jaar, maar dit kan ik zo vertellen", besluit Hilgers.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties