Eerste elftal

Bijzonder: Heracles krijgt zelfs deel van doorverkooppercentage Oosterwolde

Bijzonder: Heracles krijgt zelfs deel van doorverkooppercentage Oosterwolde

Jayden Oosterwolde gaat de overstap maken van het Italiaanse Parma Calcio 1913 naar het Turkse Fenerbahce. De linksback gaat voor een bedrag van naar verluidt zeven miljoen euro vertrekken. FC Twente zal als club die Oosterwolde heeft opgeleid natuurlijk profiteren van de transfer. Omdat Heracles Almelo een gezamenlijke jeugdopleiding heeft met FC Twente, profiteert Heracles ook een stukje mee van de miljoenentransfer.

Echter is er nog iets bijzonders aan de hand. Heracles krijgt namelijk zelfs een deel van het doorverkooppercentage dat FC Twente heeft bedongen op Oosterwolde, terwijl de linksback nooit speelde voor Heracles. Hoe hoog het percentage is, is niet bekend. Oosterwolde zal voor zeven miljoen euro verkocht worden, zeker een aardig bedrag. FC Twente en dus ook Heracles zullen dus wel wat geld ontvangen. Niet alleen via een doorverkooppercentage, maar ook via een solidariteitsvergoeding voor het opleiden van de 21-jarige linksback.

FC Twente verhuurde Oosterwolde een jaar geleden aan Parma met een verplichte optie tot koop. Deze bedroeg drie miljoen euro en werd afgelopen zomer gelicht. Oosterwolde is uitgegroeid tot een uitstekende linksback bij de ploeg die uitkomt in de Serie B. Nu maakt hij de overstap naar Fenerbahce, dat tweede staat in de Turkse Süper Lig.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties