Eerste elftal

Bijzondere gave geconstateerd bij Rots: "Taha en Ünüvar hebben qua talent veel meer, maar..."

Bijzondere gave geconstateerd bij Rots: "Taha en Ünüvar hebben qua talent veel meer, maar..."

Daan Rots was tot de winterstop de meest besproken speler van FC Twente. Hij kreeg bakken met kritiek te verwerken, maar inmiddels lijkt ook een deel van de criticasters overtuigds van zijn waarde binnen het elftal. Tegen Sparta bewees de man uit Groenlo wederom hoe belangrijk hij dit seizoen is. Hij scoorde de 1-0 en was daarnaast ook heel belangrijk bij de 2-0 van Boadu.

"Tegen Vitesse was hij heel slecht, maar zaterdag was hij heel belangrijk", is ook de conclusie van clubwatcher Leon ten Voorde. "Hij maakte de 1-0 door een knappe kopgoal, maar nog knapper was de bal bij de 2-0. Hij kreeg de bal in de drukte aan de zijlijn, en in die drukte vond hij in de loop Salah-Eddine. Dat was een hele moeilijke bal." Salah-Eddine hield het overzicht en gaf de assist op de scorende Boadu.

Inmiddels staat de teller van Rots op vier doelpunten en zeven assists in de competitie. Maar volgens de clubwatcher is er nog iets opvallends aan de rechtsbuiten. "Als spelers een duel aangaan, een halve blocktackle of een bal die blijft hangen, die krijgen ze nooit mee. Dan denk je: 'Jezus man, win eens een duel'. Maar dat soort ballen krijgt Rots altijd mee, en dat is geen toeval."

"Al die mensen die andere buitenspelers willen hebben... Nee. Daan Rots is zo belangrijk voor de ploeg. Taha en Ünüvar vallen dan in, en die kunnen echt heel goed voetballen en hebben qua talent veel meer, maar die zijn niet betrouwbaar genoeg om daar een hele wedstrijd mee te spelen. Met andere buitenspelers had je niet op deze plek gestaan", besluit Ten Voorde bij de podcast De Ballen Verstand.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties