Eerste elftal

Bizarre kou haalt herinneringen naar boven: "Gevoelstemperatuur lag rond de -20 graden"

Bizarre kou haalt herinneringen naar boven: "Gevoelstemperatuur lag rond de -20 graden"

De aanwezige supporters bij het bekerduel tussen AZ en FC Twente krijgen woensdagavond een flinke kou voor de kiezen. Volgens de weerberichten wacht de meereizende FC Twente-supporters een gevoelstemperatuur van vijftien graden onder nul en voor Nederlandse maatstaven is dat best koud.

FC Twente-supporter Mark Middelhuis heeft echter al flink wat meegemaakt. In 2009 vloog hij met enkele vrienden naar Boekarest om de Enschedese club te steunen in de UEFA Cup-wedstrijd tegen het plaatselijke Steaua. In het stadion kwamen ze er echter pas achter dat tribunes waren bedolven onder een flink pak sneeuw. "We stonden er tot aan onze enkels in", blikt Middelhuis terug.

"De wedstrijd begon om 19:00 uur en we waren er al om 17:00 uur. De rest van het stadion was nagenoeg leeg, alleen het uitvak was goed gevuld. We moesten het zonder koffie en eten doen en naar de wc gaan moest achter de tribune in de sneeuw", vervolgt hij tegenover Metro.

[google]In Boekarest was het destijds enorm koud zo herinnert Middelhuis zich. "Het was -10, maar de gevoelstemperatuur lag rond de -20 graden. Stonden we daar met kletsnatte schoenen. Na de wedstrijd zijn we zo snel mogelijk naar het vliegveld gegaan en kwamen we bij een koffietentje een beetje bij."

Toch leverde het ook een ontzettend mooie anekdote op. "In het vliegtuig deed iedereen zijn natte schoenen uit, dus heel erg lekker rook het niet. Het heeft zo z’n charme, want we hebben het er nog steeds over. Mooi toch?", besluit de supporter.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties