Blessures Hilgers en Ugalde zorgen voor ongerustheid

FC Twente - AZ is vaak een wedstrijd waar genoeg te beleven valt. De inzet was zondag hoog. FC Twente moest winnen om de aansluiting met de top vier niet helemaal te verliezen terwijl AZ door puntverlies van PSV en Ajax de tweede plek over kon nemen. De Tukkers trokken aan het langste eind en stapten met een fraaie 2-1 overwinning van het veld. Toch had de zege ook een wrange nasmaak.

In de eerste helft moest Jans al na 35 minuten zijn eerste wissel doorvoeren. Het was Hilgers die met een liesblessure naar de kant moest. Zijn vervanger was Julio Pleguezuelo. In de eerste helft moest ook Ugalde even naar de kant met een knieblessure, maar hij keerde na een behandeling weer terug op het veld.

In de rust werd echter geconstateerd dat hij toch niet verder kon. Na de wedstrijd gaf de kleine aanvaller aan zich goed te voelen, maar dat er wel een MRI-scan van zijn knie moet worden gemaakt. Dit om te bekijken of zijn knie schade heeft opgelopen. In Twente hoopt men op goed nieuws, want Ugalde is ontketend. Hij scoorde in zijn laatste 180 speelminuten 5 doelpunten.

Jans gaf na de wedstrijd aan toch wel bezorgd te zijn over Hilgers en Ugalde. "Er zit ook wel wat ongerustheid in mij. Bij Hilgers schoot het in de lies en Ugalde met zijn knie. Ik hoop dat dat meevalt", vertelt hij in gesprek met RTV Oost. Mocht het meevallen dan hebben de spelers ruim de tijd om te herstellen. Deze week begint de interlandperiode en de eerstvolgende wedstrijd is op 1 april.