Eerste elftal

Blije Oosting genoot van het spel van 'zijn jongens': "Dan krijg je vleugels"

Blije Oosting genoot van het spel van 'zijn jongens': "Dan krijg je vleugels"

FC Twente wist op zaterdagavond met maar liefst 0-3 af te rekenen van Excelsior. De Tukkers vlogen uit de startblokken en scoorde de drie doelpunten snel achter elkaar. Van tevoren werd dit beschouwd als een lastige uitwedstrijd, maar niets was minder waar. De club uit Enschede was een maatje te groot voor de Kralingers. Trainer Joseph Oosting genoot van de wedstrijd en ziet het vertrouwen in zijn ploeg.

De wedstrijd kon niet beter starten. "Als ik zie hoe we begonnen, dan was dat wel heel goed. Dat resulteerde heel snel in goals welgeteld drie. Ik genoot sowieso van de wedstrijd, want ik vond dat we vandaag heel goed speelde. Ik zag ambitie, we waren heel erg balvast en hebben weinig weggegeven", vertelt de oefenmeester na afloop bij RTV Oost.

Bij het maken van de opstelling voor deze wedstrijd moest de trainer een aantal lastige beslissingen nemen. "Ik ben heel tevreden, we hadden het er gisteren met elkaar over dat er enorme concurrentie is, wie zet je er dan op? Verschillende opties spoken door je hoofd, maar als je het trainbaar maakt, dan krijg je er gevoel bij en dan komt deze opstelling eruit", verklaart hij.

Daan Rots gaf aan dat hij de fragmenten van Marinus Dijkhuizen had gehoord waarin hij zei dat FC Twente uit niet goed was, dus dat ze deze wel zouden pakken. De trainer had hier echter niks meegedaan in de kleedkamer. "Ik heb niks laten horen van Dijkhuizen, wordt over gesproken dat uitsyndroom maar volgens mij is dat niet zo, maar ik heb daar niks van meegenomen in de bespreking."

Met name de wisselwerking tussen Rots en Michel Vlap ging erg goed. "De kantwissel met Rots en Vlap bijvoorbeeld, dat hebben ze gewoon heel goed gedaan. Dan helpt het natuurlijk dat je met een aantal minuten met 0-3 voorstaat. Dan krijg je vleugels en dan zie je dat er enorm veel vertrouwen in de ploeg is", besluit de tevreden Oosting.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties