Eerste elftal

Boezemvriend ter nagedachtenis aan Tioté: "We zouden samen een voetbalschool starten"

Boezemvriend ter nagedachtenis aan Tioté: "We zouden samen een voetbalschool starten"

Cheick Tioté overleed op 5 juni 2017 aan een hartstilstand. De oud-Twente speler maakte succesvolle jaren mee in Enschede. Dit resulteerde in een mooie transfer naar de Premier League, naar Newcastle om precies te zijn. Zijn boezemvriend en oud-Feyenoorder Sekou Cisse kijkt terug op de tijd dat ze samen speelde bij Roda JC en hun droom om een voetbalschool te starten in thuisland Ivoorkust.

Het was de droom van de twee spelers om samen een voetbalschool te starten. Dit plan viel in duigen toen Cheick Tioté onverwachts overleed in 2017 aan de gevolgen van een hartstilstand. 'We komen nog één keer per jaar samen ter ere van Tioté. Dan voetballen we een potje met mannen als Didier Drogba, Yaya Touré en Kolo Touré' vertelt de Ivoriaan in een openhartig interview met Dave Aalbers van Voetbal International.

‘We voetbalden vanaf onze zevende samen op straat en deden er alles aan om profvoetballer te worden. We waren trots dat het ons was gelukt en wilden daarom de kinderen op straat helpen. We probeerden samen een voetbalschool op te zetten en een samenwerking te starten met Roda, FC Twente of Anderlecht. Ik probeer dat nu ook nog, maar dat is niet makkelijk in mijn eentje.’ vervolgt Sekou Cissé over zijn boezemvriend Cheick Tioté.

Cissé zal zijn goede vriend Cheick nooit vergeten. Hij vertrok een jaar eerder naar Europa vanuit Kerkrade dan zijn boezemvriend. Vanuit Kerkrade stuurde Cissé altijd voetbalschoenen op naar Tioté.

Cissé probeert nog elk jaar een wedstrijd te spelen ter ere van de voormalig Twente middenvelder. ‘Dan komen we samen om een potje te voetballen met mannen als Didier Drogba, Yaya Touré en Kolo Touré. Drie jaar geleden heb ik daarvoor nog shirts gekregen van Roda JC en Newcastle. Dan gaan we daarna naar de oude moskee van Cheick. De shirts die worden gedragen geef ik dan altijd naar de kinderen van mijn voetbalschool" sluit Cissé het interview af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties