Eerste elftal

Bom barst bij in crisis verkerend FC Groningen: Supporters eisen vertrek Fledderus

Bom barst bij in crisis verkerend FC Groningen: Supporters eisen vertrek Fledderus

Iets minder dan een week voor de wedstrijd FC Groningen - FC Twente is er officieel sprake van een crisis bij de Groningers. De ploeg verloor afgelopen weekend uit bij FC Volendam en is nu de hekkensluiter van de eredivisie. De supporters zijn niet te spreken over de gang van zaken binnen de club en daarbij is Mark-Jan Fledderus de gebeten hond. Het vertrouwen in de technisch directeur is opgezegd middels een brief van de supportersvereniging aan de raad van commissarissen.

De brief dateert van 9 januari en is zondag openbaar gemaakt na de 3-2 nederlaag tegen mede-degradatiekandidaat FC Volendam. "Maar ook al hadden we gewonnen, dan nog zouden we de brief hebben gepubliceerd”, zegt SV-voorzitter John de Jonge vandaag tegenover het ANP. "We hebben even gewacht na 9 januari. We hebben eerder ook al onze zorgen kenbaar gemaakt en eigenlijk verwachtte ik voor 1 januari al versterkingen."

Hier ligt dan ook een deel van de zorgen van SV FC Groningen. "Nu zijn er vier nieuwe spelers gehaald, maar die gaan je ook niet direct beter maken omdat ze weinig hebben gespeeld. Het zijn bovendien centrale verdedigers en middenvelders, terwijl iedereen zegt dat we backs en aanvallers nodig hebben. Richting onze achterban kun je het ook niet maken om niet met een statement te komen.”

Volgens De Jonge is er maar één oplossing en dat is het vertrek van Fledderus. Niets in de voorzitter voelt er iets voor om hem te laten zitten. "Nee, door hem zijn we in deze situatie gekomen. Daarnaast spelen die andere zaken die in de brief staan. We kunnen niet wachten tot het einde van het seizoen om te zien of we ons handhaven. Op 1 februari begint al het proces richting het nieuwe seizoen. Het vertrouwen is op.”

De wedstrijd FC Groningen - FC Twente wordt aanstaande zondag 5 februari afgetrapt om 16:45 uur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties