Eerste elftal

Bondscoach Costa Rica opent deuren voor Ugalde: "Kan komen als hij wil"

Bondscoach Costa Rica opent deuren voor Ugalde: "Kan komen als hij wil"

Na wat onhandige opmerkingen van bondscoach Luis Fernando Suárez in september 2021 besloot Manfred Ugalde te bedanken voor de nationale selectie van Costa Rica. De spits en de bondscoach hebben het nog altijd niet goed gemaakt en dus zit Ugalde al lange tijd niet meer bij de nationale selectie.

Suárez zou graag willen dat de 21-jarige spits weer bij de selectie komt. "De deur bij de nationale ploeg is open voor hem", vertelt de Colombiaanse bondscoach van Costa Rica in gesprek met Fútbol Centroamérica. "Ik heb de deur nooit dichtgedaan en respecteer de beslissingen van anderen. Hij kan bij het nationale team komen als hij dat wil."

"Ik doe de deur voor niemand dicht, helemaal niet voor een goede speler als Manfred Ugalde. Maar ik kan niet iemand selecteren die niet bij de nationale ploeg wil zitten. Als volwassen en ervaren coach heb ik respect voor de beslissingen van de jongens. Als hij bij de nationale ploeg wil komen, zullen we de situatie evalueren, maar hij moet de stap zetten", besluit Suárez.

In september 2021 brak Ugalde met Suárez nadat de bondscoach zich in de media negatief had uitgelaten over de jongeling. De spits van FC Twente voelde zich aangevallen en ondergewaardeerd door de uitspraken van Suárez, terwijl hij zich wel gesteund voelde door zijn teamgenoten. Ugalde zal iets moeten ondernemen als hij de komende jaren nog in het nationale elftal wil spelen, want Suárez heeft nog tot eind 2026 een contract als bondscoach van Costa Rica.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties