Eerste elftal

Brama blikt terug op absoluut hoogtepunt: "Het leek wel een thuiswedstrijd"

Brama blikt terug op absoluut hoogtepunt: "Het leek wel een thuiswedstrijd"

FC Twente mag dan wel gedegradeerd zijn naar de Keuken Kampioen Divisie, de steun van de supporters blijft enorm. In de eigen Grolsch Veste zitten dit seizoen gemiddeld zo'n 25.800 supporters en ook bij uitwedstrijden kan de ploeg van trainer Marino Pusic rekenen op veel steun van de eigen supporters. Ook als het uitvak al is uitverkocht en dat was voor aanvoerder Wout Brama toch wel hét hoogtepunt wat betreft uitwedstrijden dit seizoen.

"Het is mooi om te zien dat onze supporters er altijd maar weer in slagen om, wanneer het uitvak uitverkocht is, kaarten voor de thuisvakken te bemachtigen", aldus een trotse Brama in gesprek met Awaydays NL.

De uitwedstrijd tegen FC Volendam was voor de aanvoerder van de Enschedese club het mooiste uitduel in het afgelopen halfjaar. De Tukkers kregen 1400 kaarten van de club uit de vissersstad. ""Natuurlijk heel mooi dat FC Volendam toestond dat wij zoveel supporters mochten meenemen, het leek wel een thuiswedstrijd’’, blikt Brama terug.

In dit duel was de 32-jarige middenvelder ook voor de eerste maal dit seizoen trefzeker, maar dat was geen reden voor hem om deze wedstrijd als mooiste aan te duiden. "Dat was ik eigenlijk alweer vergeten, alsof ik iedere wedstrijd een doelpunt maak", lacht de aanvoerder.

[google]

Een ander hoogtepunt voor de routinier was de bekerwedstrijd op bezoek bij FC Groningen. Onder het oog van ruim 750 meegereisde FC Twente-supporters wist de ploeg met 0-2 te winnen van de Groningers. "Het is natuurlijk heel fijn om de supporters wat te geven in een wedstrijd tegen een ploeg die speelt op een hoger niveau", erkent hij.

Zijn top drie compleet maken kan Brama echter niet. "Ik ben eigenlijk heel blij dat er elke keer zoveel supporters met ons meereizen", aldus een trotse Brama, die van mening is dat meerdere wedstrijden een podiumplek verdienden. "De wedstrijden bij Helmond Sport, FC Dordrecht en Telstar waren bijvoorbeeld allemaal goede wedstrijden waarin onze supporters zich van hun beste kant lieten zien", besluit de captain.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties