Eerste elftal

Brama hoopt op verwezenlijking FC Twente-droom: "Ik kreeg kippenvel"

Brama hoopt op verwezenlijking FC Twente-droom: "Ik kreeg kippenvel"

FC Twente ligt op koers om de voorronde van de Champions League te halen. De Tukkers moeten een voorsprong van acht punten op AZ in de laatste vijf wedstrijden zien te verdedigen. Als er één Tukker is die weet hoe het is om Champions League te spelen, is dat Wout Brama. Hij speelde meerdere keren met FC Twente in de voorronde van het miljardenbal en speelde zelfs één seizoen in de groepsfase.

"Ik kreeg kippenvel", herinnert Brama zich over het spelen in de Champions League tegenover het Algemeen Dagblad. "Dat zijn de dromen die je als jongetje hebt. Wij speelden tegen Internazionale, dat een paar maanden ervoor die beker gewonnen had. Op dat niveau, tegen die clubs spelen, is een droom voor FC Twente. We hebben ook voorrondes tegen Arsenal en Sporting Lissabon gespeeld."

FC Twente moet twee voorrondes zien te spelen voordat het in de groepsfase belandt. "Als nummer 3 is dat de situatie: die voorrondes moet je eerst doorkomen voordat je überhaupt de hymne hoort. De laatste jaren hebben we weinig geluk met de loting gehad. Ook dat moet een beetje meezitten straks", aldus Brama.

Het clubicoon merkt dat er volop gedroomd wordt over de Champions League. "Dat leeft al een tijdje onder supporters, maar zeker ook in de groep. Ik kom nog regelmatig op de club en spreek dan met de jongens. Dus ik weet dat ze er vol voor gaan. Ik vind het echt een homogene groep", besluit Brama.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties