Eerste elftal

Brama laat toekomst nog open en legt huidige FC Twente-functie uit

Brama laat toekomst nog open en legt huidige FC Twente-functie uit

Wout Brama speelde iets meer dan een jaar geleden zijn laatste wedstrijd als profvoetballer. Huilend ging Brama het veld af toen hij werd gewisseld tijdens de play-offsfinale tegen Sparta Rotterdam, die met 1-0 werd gewonnen. Eerder heeft het 37-jarige clubicoon aangegeven te ambiëren ooit technisch directeur bij FC Twente te worden. Onder meer om alvast aan dit vak te ruiken, is Brama bij FC Twente actief als 'manager in opleiding'.

"Het is een beetje een verzamelnaam geworden, omdat ik drie dingen tegelijkertijd doe", verklaart Brama de term 'manager in opleiding' bij NOS. "Ik ondersteun het technisch management, dus ik kijk bij Arnold Bruggink en Jan Streuer een beetje af hoe het gaat. Daar wil ik veel van leren voor de toekomst. Mijn hoofdtaak is eigenlijk dat ik de talenten ondersteun en daar ontwikkelprogramma's voor ontwikkel, dat ik ze beter maak. Ik ondersteun komend jaar de toptalenten die bij de FC Twente/Heracles Academie een contract krijgen bij Twente, om zo goed mogelijke spelers en mensen te worden."

Hoe ziet Brama de toekomst voor zich? "Het technisch management is waar ik nu aan mag ruiken. Dat zou ik in de toekomst heel leuk vinden, maar misschien denk ik daar over twee jaar wel totaal anders over, als ik dat van dichtbij gezien heb", besluit een lachende Brama, die maandag analist was bij de EK-wedstrijd België - Slowakije (0-1).

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties