Eerste elftal

Brama onthult minst favoriete trainer: "Ik kon niet onder hem aanblijven"

Brama onthult minst favoriete trainer: "Ik kon niet onder hem aanblijven"

Wout Brama maakte op 23 mei bekend dat hij gaat stoppen met voetballen. Brama heeft ruim 400 wedstrijden gespeeld voor FC Twente. Hij is de enige speler in de eredivisie die alle prijzen heeft gewonnen met dezelfde club. Echter had het niet veel gescheeld dat de clubicoon uit Almelo zijn loopbaan niet had afgesloten bij FC Twente. In een interview met Voetbalzone onthult Brama dat Gonzalo Garcia zijn minst favoriete trainer was in zijn tijd bij Twente.

"Ik had een moeilijk jaar onder Garcia en ik zou in principe weg gaan want ik kon niet onder hem aanblijven, dat leek me niet zo'n goed idee. Toen kwam Ron Jans en het eerste wat hij deed was mij bellen om me binnen te houden, ik zat toen bij de kapper, dat weet ik nog heel goed. Hij belde me om verder te praten over contract onderhandelingen en daar was ik super blij mee. Anders had ik weg gemoeten bij Twente terwijl ik daar mijn carrière wilde afsluiten, maar ik was nog te jong om te stoppen." aldus Brama in gesprek met Voetbalzone.

Inmiddels is de Spaanse trainer Gonzalo Garcia actief in de hoogste divisie van Kroatië bij NK Istra 1961. Hij is hier actief vanaf 1 juli 2021 en heeft de club al 76 wedstrijden geleid als hoofdtrainer. Afgelopen seizoen eindigde de Kroatische middenmoter op een vijfde plek.

Verder gaf Brama aan dat hij zijn moeilijkste periode in de Keuken Kampioen Divisie beleefde: "Ik vind het niet leuk om het daar over te hebben, want het wekt een vervelend gevoel bij me op. Er was heel veel druk binnen de club, en dat voelde je in alles wat er gebeurde. Vooral in de laatste weken van het seizoen was de druk enorm hoog".

Brama wordt op vrijdag 8 september geëerd door FC Twente en zal zijn afscheidswedstrijd spelen in de Grolsch Veste. Tal van oud-spelers waarmee Brama heeft samen gespeeld zullen aanwezig zijn tijdens het duel. Brama maakte bekend dat Bryan Ruiz ook aanwezig zal zijn, maar de kans is klein dat ook Gonzalo Garcia aanwezig zal zijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties