Eerste elftal

Brama over afscheid: "Kwartje valt nog niet helemaal"

Brama over afscheid: "Kwartje valt nog niet helemaal"

Wout Brama nam zondagmiddag alvast afscheid van de Twente-supporters. Hij werd kort na de wedstrijd tegen Ajax in het zonnetje gezet. Hij speelde vanaf de senioren maar liefst veertien jaar voor de club uit Enschede. Na het afscheid op het veld stond hij tegenover de camera's van ESPN, waar hij vertelde dat het kwartje nog niet helemaal gevallen is.

"Nou, het is wel een beetje ongemakkelijk. Je staat natuurlijk onder veel emoties en alles komt een beetje in je op. Je kijkt een beetje rond en weet en beseft dat het niet meer terug komt", begint Brama. "Het kwartje valt nog niet helemaal, denk ik. Hopelijk komt dat besef over twee weken. Dan zal het besef indalen dat je niet meer actief als speler op het veld zou staan."

Twijfelt Wout Brama nog aan zijn besluit? "Dat stemmetje in je hoofd blijft er altijd. Ik sprak toevallig een week of twee weken terug Peter Wisgerhof. Die zei, als ik mijn schoenen aantrek en morgen ga trainen, kan ik dit weekend weer spelen. Maar dat denk ik niet hoor", lacht hij. "Ik denk dat veel oud-voetballers dat gevoel altijd zullen houden. In juni gaan ze beginnen met de voorbereiding, het is wel gek dat je dan niet je tas hoeft te pakken en naar het trainingscentrum hoeft."

Wout Brama speelde 304 wedstrijden in het shirt van FC Twente. De Almeloër begon in 2005, nadat hij al jaren in de jeugd speelde, in de hoofdmacht van de Enschedese club. Hij won bij FC Twente veel prijzen en is daarmee de meest succesvolle FC Twente-speler aller tijden. Brama scoorde echter niet veel voor de club, slechts negen keer. Tijdens zijn laatste jaren in Enschede was hij meestal geblesseerd of niet fit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties