Eerste elftal

Brama ziet bij FC Twente wat Ajax mist en is onder de indruk van prestaties

Brama ziet bij FC Twente wat Ajax mist en is onder de indruk van prestaties

Wout Brama besloot dat het na vorig seizoen tijd was om te stoppen als profvoetballer. Hij spreekt nog altijd veel oud-ploeggenoten die nu met FC Twente op weg zijn naar de voorrondes van de Champions League. Dat FC Twente met een nieuwe technische staf een elftal heeft weten te smeden dat waarschijnlijk derde gaat worden, vindt Brama bijzonder knap, al helemaal gezien de stand van de club.

"Een goede ploeg heb je niet zomaar", vertelt de 37-jarige oud-aanvoerder in gesprek met TC Tubantia. "Het is niet zo dat je in juni wat spelers bij elkaar zet en het bouwwerk is af. Daar gaat heel veel werk in zitten. En daar heb je goede mensen voor nodig."

"Na vorig seizoen waren heel veel mensen bang omdat de buitenspelers weggingen. Maar nu zie je dat het veel belangrijker is dat de kern van het elftal - op Ramiz Zerrouki na - intact is gebleven. De selectie is stabiel gebleven. Bij Ajax ontbreken de kaders in het veld waarbinnen de spelers kunnen presteren. Bij FC Twente zijn de afspraken een stuk duidelijker en nemen spelers als Ricky van Wolfswinkel en Robin Pröpper het voortouw. Je ziet dat de linies daardoor veel meer samenwerken en dat is zo ontzettend belangrijk."

Als je naar de club zelf kijkt, is FC Twente op sportief vlak aan het overpresteren, zo vindt Brama. "We presteerden de laatste jaren als ploeg beter dan de stand van de club was. En dat is nog steeds zo. Het is nog maar vijf jaar geleden dat we in de KKD helemaal opnieuw moesten beginnen. Het is heel snel gegaan", aldus het clubicoon.

"FC Twente zit in een flow, het leeft enorm en de manier van voetballen spreekt aan. We zijn weer de afspiegeling van wie we moeten zijn. Maar voordat we structureel echt tegen de top 3 kunnen aanschuren, hebben we nog wat jaren nodig en moet de schuldenlast nog verder naar beneden. Naast de topclubs hebben AZ en FC Utrecht nog altijd meer te besteden. En kijk ook eens naar hun trainingscomplexen en die van ons. We hebben nog wat stappen te zetten", besluit Brama.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties