Eerste elftal

Bravoure bij Olympische Spelen-afwijzer Taha: "Dat moeten we ook uitspreken"

Bravoure bij Olympische Spelen-afwijzer Taha: "Dat moeten we ook uitspreken"

Younes Taha wees aanbiedingen van FC Groningen en PEC Zwolle af voor een huurperiode en heeft bij voorbaat bedankt voor deelname aan de Olympische Spelen met Marokko. Hij wil zich focussen op FC Twente, waar de 21-jarige aanvallende middenvelder dit seizoen voor zijn doorbraak wil gaan. Niet alleen individueel, maar ook als team heeft Taha grote ambities.

"Ik laat de Olympische Spelen aan me voorbijgaan", vertelt Taha in gesprek met Sportnieuws.nl. "Ik ga liever hier met FC Twente vol aan de bak. Anders ben ik bang om een te grote achterstand op te lopen." Dat het afgelopen seizoen niet tot een doorbraak kwam, heeft volgens Taha deels te maken met zijn deelname aan de Afrika Cup Onder 23. Door dat toernooi sloot Taha later aan in de voorbereiding, waar het talent pijntjes kende. "Dan merk je dat het veel impact heeft op je fitheid. Je loopt constant achter de feiten aan. Ik weet nu dat het beter is om er vanaf het begin bij te zijn."

Taha heeft nu een jaar kunnen wennen aan het niveau bij FC Twente. Bij vlagen liet hij zijn enorme talent zien, maar over het algemeen was het nog te weinig. "Het was een mooi seizoen, maar wel met veel ups en downs. De ene fase was ik heel goed en daarna weer een reeks niet. Maar uiteindelijk vooral blij met het eindresultaat", doelt de 21-jarige Marokkaan op de derde plaats die FC Twente behaalde.

Trainer Joseph Oosting vertelde dat de supporters hun verwachtingen wat moeten bijstellen: met het drukke programma wordt het lastig om nog eens derde te worden. Taha is niet van dat soort slagen om de arm. "Ik ben pas tevreden met plek drie of hoger. Dat moet de ambitie zijn en dat moeten we ook uitspreken", besluit Taha.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties