Eerste elftal

Brenet betrapt ploeg op negatieve verandering: "Daar moeten we het over hebben"

Brenet betrapt ploeg op negatieve verandering: "Daar moeten we het over hebben"

FC Twente had zaterdag uiterst veel moeite om Vitesse aan de kant te zetten. De ploeg van trainer Joseph Oosting zette echter door en wist er in de 79e minuut nog 1-2 van te maken. Na een goede actie van Michel Vlap in de kleine ruimte viel de bal voor de voeten van Joshua Brenet, die doelman Eloy Room kansloos liet door beheerst af te ronden.

Was de overwinning wel verdiend? "Dat is een hele goede vraag", zegt Brenet in gesprek met RTV Oost. "Het ging beide kanten op. Ik dacht in de eerste twintig minuten: dit is onze wedstrijd. We hebben voldoende kansen gehad om de wedstrijd toen al kapot te maken, maar hij viel niet. Dan valt hij bij één kans van hen direct erin. Dan is het weer een wedstrijd en gaat het publiek erachter staan. Je komt in de kleedkamer, bespreekt alles en dan weet je dat het een zware wedstrijd wordt. Het moest echt uit onze tenen komen. Gelukkig is het toch nog goed gekomen op het einde."

Waardoor kon het nog spannend worden? "We werden heel slordig, vooral in de eindfase (van het veld, red.). We behouden de rust niet. We willen wel combineren en aanvallen, maar door die kleine slordigheden breng je hen weer in gevaar. Zij hebben op de zijkanten veel snelheid en gevaar. Dan breng je ze eigenlijk terug in de wedstrijd", aldus de matchwinner.

Is het dan schrikken geblazen als het uit het niets 1-1 wordt? "Je wordt alert, je bent weer bij de les. Ik wil niet zeggen wat we gingen inslapen in de laatste twintig minuten (van de eerste helft, red.), maar er veranderde iets bij ons. Dat is niet goed. We moeten het er ook over hebben dat dat niet meer kan gebeuren. Het is gewoon goed dat we op het laatst nog die goal maken om de wedstrijd helemaal uit onze tenen te halen." Brenet geeft aan zijn eigen spel ook niet helemaal top was.

Was de ploeg in het eerste gedeelte van de tweede helft wel wakker? "We wisten dat het gevaarlijk en zwaar zou worden en dat we alert moeten zijn. Ik moet mijn complimenten geven aan de jongens die erin zijn gekomen. Zij hebben de wedstrijd eigenlijk een soort van gekanteld met de snelheid die ze hebben. Daardoor hebben we de wedstrijd een soort van kunnen kantelen. Dit jaar zijn we als team gevaarlijk, iedereen is gevaarlijk, ook de wissels. Dat laten ze elke keer zien als ze erin komen. Het maakt niet uit wie dat is, maar ze doen hun job en zijn gevaarlijk voor het team", besluit Brenet.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties