Eerste elftal

Brenet groot vraagteken voor FC Emmen-thuis

Brenet groot vraagteken voor FC Emmen-thuis

Joshua Brenet raakte begin november in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles (1-1) geblesseerd. Ondanks dat hij nog niet volledig hersteld was van deze blessure, ging hij de afgelopen tijd mee op trainingskamp naar Costa Rica. Daar werkte hij een zwaar individueel programma af. Het is nog niet zeker of hij er bij de eerste wedstrijd van 2023 wel kan staan. Op vrijdag 6 januari om 20:00 uur speelt FC Twente thuis tegen FC Emmen.

"Eigenlijk hadden we verwacht dat hij 6 januari niet zou gaan halen", meldt clubwatcher Leon ten Voorde bij een co-productie van De Oosttribune en De Ballen Verstand. "Maar hij heeft inmiddels signaaltjes afgegeven dat hij er wel voor gaat. Ze hebben nog twee weken voor de eerste wedstrijd", aldus Ten Voorde.

Clubwatcher Tijmen van Wissing reageert. "Maar hij heeft niet een signaal afgegeven dat hij meteen klaar is voor de komende wedstrijden. Hij heeft vaak niet volop kunnen meetrainen. Hij was vaak met Brama bezig met revalideren", besluit Van Wissing.

Bij afwezigheid van Brenet staat linksback Anass Salah-Eddine normaalgesproken op rechtsback. FC Twente gaat zich op korte termijn echter versterken met een nieuwe rechtsachter, de IJslander Alfons Sampsted. Als alles goed gaat sluit hij volgende week woensdag al aan bij de training. Bij afwezigheid van Brenet zou het dus zomaar zo kunnen zijn dat we Sampsted al heel snel in actie gaan zien.

FC Twente en FC Emmen verzorgen op vrijdag 6 januari om 20:00 uur de herstart van de eredivisie na een lange winterstop. Vier dagen later staat op dinsdag 10 januari om 18:45 uur het bekerduel tegen Telstar in De Grolsch Veste op het programma. Op zaterdag 14 januari om 21:00 gaat FC Twente op bezoek bij Ajax.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties