Eerste elftal

Brenet herpakt zich na matige wedstrijd: "Laten zien dat het een incident was"

Brenet herpakt zich na matige wedstrijd: "Laten zien dat het een incident was"

Joshua Brenet ontving hevige kritiek vorige week na zijn matige spel tegen FC Utrecht. De rechtsback werd slechts tien minuten na de tweede helft gewisseld voor Alfons Sampsted. In de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles herpakte de 29-jarige speler zich, door een goal te maken en een assist te geven.

Volgens de rechtsback kan een wedstrijd als tegen FC Utrecht, waarin er dramatisch gespeeld wordt, wel eens gebeuren. "Het was weer even fijn om een goaltje mee te prikken en belangrijk te zijn voor het team. Het was niet best vorige week. Gelukkig was het een incident en hebben we ons weer herpakt, ikzelf ook. Over een seizoen zit zo’n wedstrijd er nou eenmaal tussen. Dan is een wedstrijd als deze nodig om je te herpakken als team zijnde en dat hebben we gedaan", vertelt Brenet na afloop bij ESPN.

Hij heeft de nodige ervaring en vertelt dat hij niet bang was dat dit vaker zou gebeuren. "Ik ben oud genoeg om na zo’n incident niet te denken dat het niet goed komt. Het is normaal dat de mensen kritisch zijn, dat is ook nodig want we doen het goed. We staan niet voor niets derde en dan moeten we laten zien dat we daarvoor willen gaan. Daar hoort die wedstrijd niet tussen, maar van de 34 wedstrijden heb je er sowieso twee of drie dat je eigenlijk slecht tot dramatisch bent."

De kracht zit hem dit seizoen met name in de teamgeest volgens Brenet. "Tuurlijk, onze kracht is het team. We hebben niet meer spelers die individueel een wedstrijd kunnen open breken, wel een paar, maar niet zoals vorig seizoen. Toen had je er een paar tussen die dat vaak deden. Nu moet je het als team zijnde doen en dat hebben we vandaag weer laten zien", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties