Eerste elftal

Brenet in genade aangenomen door Oosting: "Zal niet meer vertrekken"

Brenet in genade aangenomen door Oosting: "Zal niet meer vertrekken"

Vorig jaar zomer tekende Joshua Brenet een tweejarig contract bij FC Twente. Daarbij werd de afspraak gemaakt dat de club na één seizoen zou meewerken aan een transfer. Het leek dus zeker dat hij zou gaan vertrekken. Dit is echter niet meer gebeurd en gaat ook niet meer gebeuren. Brenet is door trainer Joseph Oosting in genade aangenomen in de selectie.

Momenteel kampt Brenet met een enkelblessure, die hij iets meer dan een maand geleden opliep in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle. De blessure is erger dan verwacht. Maandag gaat de 29-jarige speler zelfs naar Amsterdam heen voor verder onderzoek. Brenet zal de komende weken nog niet inzetbaar zijn bij FC Twente.

De rechtsachter raakte geblesseerd tegen PEC op 20 augustus na een schop van Marc van Hintum, maar zou een aantal dagen later wel meereizen naar Istanbul voor het uitduel tegen Fenerbahce. Hij zou niet meetrainen. Op de wedstrijddag zou worden beslist of Brenet mee kon spelen. Hij stapte echter nooit op het vliegtuig. Volgens technisch directeur Arnold Bruggink ging het om 'privéproblemen'.

Even later gaf de zaakwaarnemer van Brenet aan niets te weten over deze privéproblemen. Hij verwachtte toen dat zijn speler nog zou vertrekken. Trainer Oosting zei vorige week nog het volgende over Brenet. "Soms heb je dat, dat je wat probleempjes hebt. Maar goed, daar gaan we hem mee helpen. Dat hoort ook bij onze job, vind ik. Mijn team, mijn jongens willen hem ook helpen, dus we gaan hem helpen en dan is hij gewoon onderdeel van ons."

Inmiddels zijn ook de transferperiodes in de Verenigde Arabische Emiraten en Portugal gesloten. Brenet zal bij FC Twente blijven. "Oosting heeft hem in genade aangenomen. Hij zal dus ook niet meer vertrekken, maar we moeten even afwachten tot hij weer fit is", vertelt clubwatcher Tijmen van Wissing bij De Oosttribune van RTV Oost.

Brenet leek afgelopen zomer zeker te gaan vertrekken, maar is in ieder geval tot de winterstop gewoon nog onderdeel van FC Twente. Het is wachten tot de vleugelverdediger weer fit is. Maandag gaat hij naar een specialist in Amsterdam om zijn enkelblessure verder te onderzoeken. Brenet zal voor de interlandperiode in oktober waarschijnlijk sowieso niet terugkeren. Hij gaat de duels tegen RKC Waalwijk, Vitesse, sc Heerenveen en Fortuna Sittard waarschijnlijk missen.

Dit alles wil niet zeggen dat Brenet bij zijn terugkeer zomaar verzekerd is van een plek in de basis. De 29-jarige verdediger zal zich weer moeten bewijzen. Met Alfons Sampsted en Youri Regeer heeft Brenet concurrenten die het momenteel erg goed doen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties