Eerste elftal

Brenet noemt FC Twente 'geschenk': "Beter dan dit had ik niet kunnen krijgen"

Brenet noemt FC Twente 'geschenk': "Beter dan dit had ik niet kunnen krijgen"

Joshua Brenet zat begin 2022 op een dood spoor bij het Duitse TSG Hoffenheim, waar hij in het tweede elftal speelde. FC Twente had na het vertrek van Jayden Oosterwolde naar Parma een nieuwe back nodig en besloot Brenet op te halen uit Duitsland. Het werd een succes: de verdediger heeft het plezier in het spelletje teruggevonden en FC Twente heeft aan de rechtsback een goede speler.

"Ik heb mezelf hier hervonden, herpakt", vertelt Brenet in gesprek met NOS. "Ik heb alles bij Twente weer teruggevonden: de liefde voor het spelletje en de plezier. Dat werkt zich uit naar de wedstrijden. FC Twente kwam als een geschenk. Beter dan dit had ik het niet kunnen krijgen. Daardoor heb ik weer meer energie en blijdschap. Alles was perfect hier. Het team was leuk, de jongens hebben me goed opgevangen. De trainer zag het weer in me zitten."

Ron Jans wordt door de spelersgroep weleens beschouwd als vader of oom. Brenet gaat nog een stapje verder. "Het is ook een soort van opa. Als je als klein kind naar je opa gaat, leef je weer helemaal op en alles. Dat heeft hij over zich heen, dat je altijd bij hem terechtkan met wat dan ook. Ook op het gebied van gevoel, wij zijn ook geen robots", aldus Brenet.

Hoe kan het dat spelers als Brenet weer helemaal opleven bij FC Twente? "Dat is een hele goede vraag. Het is misschien een stukje vrijheid als persoon en speler in je hoofd. Je hebt denk ik minder lasten. Hier kan je dromen en ambities hebben. Bij bijvoorbeeld PSV is het vanzelfsprekend dat je eerste of tweede wordt, hier is het gevoel meer dat het mag", besluit de 28-jarige rechtsback.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties