Eerste elftal

Brenet nog altijd niet topfit, complimenten voor Sampsted

Brenet nog altijd niet topfit, complimenten voor Sampsted

Joshua Brenet zal komende zondag ook niet starten tegen FC Utrecht. De rechtsback liep vlak voor het einde van de eerste seizoenshelft een blessure op aan zijn lies. Hij had ruim de tijd om te herstellen, maar is nog aan het opbouwen als het gaat om het aantal minuten dat hij kan spelen. Tegen FC Utrecht zal hij opnieuw starten vanaf de bank en zal Sampsted starten als rechtsback.

Hoeveel minuten kan Brenet nu spelen? "Dat wordt elke week iets meer. De eerste keer dat hij weer 30 minuten speelde, kreeg hij wat spierklachten en hebben we een stapje terug moeten doen. Nu zijn we weer aan het opbouwen. Vorige week was het maximaal 30 minuten, dus het zou nu weer wat langer kunnen", aldus Jans in gesprek met 1Twente.

Met Sampsted heeft FC Twente een extra rechtsback in huis gehaald. Hij lijkt zich vrij makkelijk aan te passen. Jans laat weten tevreden te zijn met de ontwikkelingen van de IJslander. "Die jongen is een loopwonder, werkt keihard, is leergierig, kijkt naar beelden, luistert naar de trainers, traint goed en het is een hele prettige jongen. Dat maakt het wel makkelijker."

Toch zijn er ook nog genoeg dingen die Sampsted nog moet leren. Jans verwijst naar de uitwedstrijd tegen Ajax van vorige week. "Tegen Ajax zag je dat hij nog wat moeilijke momenten had. Met name als Bassey werd weggestuurd door Tadic. Daar zijn we mee bezig. Maar hij is een hele leergierige, prettige, fitte jongen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties