Eerste elftal

Brenet nog niet klaar voor basisplaats: "Dit was echt het maximum"

Brenet nog niet klaar voor basisplaats: "Dit was echt het maximum"

De laatste drie wedstrijden begon Alfons Sampsted, die deze winter transfervrij is overgekomen van Bødø/Glimt, in de basis bij FC Twente. Dat hij nu al zo veel minuten maakt, heeft te maken met de fitheid van Joshua Brenet. De rechtsback is nog altijd niet fit genoeg om vanaf de start van een wedstrijd te verschijnen.

Brenet liep in het thuisduel tegen Go Ahead Eagles (1-1) een liesblessure op. Hij ging halverwege december wel mee op trainingskamp naar Costa Rica, maar werkte een individueel programma af. Nu traint hij in Nederland al wel weer een tijdje mee met de groep. Hij is echter nog niet fit genoeg om in de basis te beginnen. Tegen FC Emmen speelde hij wel al een half uur, tegen Ajax 25 minuten.

Jans heeft dan ook niet overwogen om Brenet eerder te brengen. "Nee, want dan krijg ik ruzie met de medische staf", vertelt hij tegenover ESPN. "Dit was echt het maximum. Joshua is echt een rechtsback die in balbezit veel toevoegt. Hij kwam ook wel redelijk vaak aan de bal in en rond de zestien. De ruimtes waren gewoon ontzettend klein." Daardoor kon Brenet niet echt grote kansen creëeren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties