Eerste elftal

Bruggink kreeg veel hulp van oud-ESPN collega: "Zelf kom je in een tunnel terecht"

Bruggink kreeg veel hulp van oud-ESPN collega: "Zelf kom je in een tunnel terecht"

Technisch directeur Arnold Bruggink heeft een veelbewogen transferperiode achter de rug. De oud-voetballer werkte hiervoor als ESPN-analist. Bruggink onthult dat hij zijn connecties bij ESPN nog vaak gebruikt om advies te vragen over bepaalde spelers.

Als technisch directeur is het moeilijk om je eigen werk te analyseren, zo weet Bruggink ook na zijn eerste transferperiode bij FC Twente. "Poeh. Jezelf analyseren is lastig. Als je als analist werkt, kijk je vanuit de buitenkant objectief naar de situatie. Maar als je ergens onderdeel van bent, ervaar je dingen heel anders. Je hebt te maken met budgetten en mogelijkheden, met hoe een trainer ergens naar kijkt, met zoveel alledaagse dingen die op je pad komen. Dat verschil is veel groter dan ik had verwacht. Het is heel lekker om ergens over te praten, van een afstandje. En die blik is ook nuttig af en toe", vertelt Bruggink in een interview met Voetbal International.

Afgelopen weken heeft Bruggink vaak zijn goede vriend en oud-collega bij ESPN, Kenneth Perez, om advies gevraagd over spelers en andere voetbal gerelateerde zaken. "Dan stuur ik Kenneth Perez een berichtje: wat vind jij hier eigenlijk van? Kan over van alles gaan. Ik weet zeker dat ik van Kenneth een eerlijk antwoord krijg. Zelf kom je toch in een soort tunnel, dat merk ik nu al."

Bruggink heeft de afgelopen transferperiode samengewerkt met Jan Streuer. Het technische duo beleefde een drukke periode, met veel transferperikelen. "Je moet proberen een open blik te houden en open te staan voor meningen van anderen. Maar goed, als ik zonder kennis van de interne situatie naar de afgelopen transferperiode probeer te kijken, zouden de buitenspelers me vooral opvallen. Daar zit ten opzichte van vorig jaar het grote verschil. Van een afstand zou je concluderen: op die posities is Twente niet beter geworden", besluit de technisch directeur van FC Twente.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties