Eerste elftal

Bruggink officieel gepresenteerd: "Ben een jongen van Het Diekman"

Bruggink officieel gepresenteerd: "Ben een jongen van Het Diekman"

Dat Arnold Bruggink de nieuwe technisch directeur gaat worden is geen geheim meer. De laatste plooien werden twee weken geleden gladgestreken waarna Bruggink ervoor koos om nog even kort op vakantie te gaan. Vandaag is hij officieel gepresenteerd bij FC Twente waar hij een contract tekende tot medio 2026. Bruggink heeft zich maandag voorgesteld aan de spelersgroep en zal per 1 juli officieel het stokje overnemen van Jan Streuer.

“Met een technische functie was ik al langer bezig. Daar heb ik altijd veel interesse in gehad", erkent hij op de clubwebsite. "De laatste jaren heb ik bij veel clubs rondgekeken. Dat ging veelal over de jeugdopleidingen, om te zien hoe andere clubs dat organiseren. Soms komt er een moment dat je weet, nu moet ik erin stappen." Dat houdt in dat hij moet stoppen als analist bij ESPN. "Het werk dat ik deed bij ESPN vond ik super leuk, je weet wat je moet op moet geven, maar je krijgt er wel iets fantastisch voor terug. Ik heb er enorm veel zin in en ga er vol in.”

“Je ziet dat de laatste jaren de rust in de club is teruggekomen. Ik geloof erin dat je moet proberen de club verder te helpen onafhankelijk van de mensen die er werken, dat is persoonlijk mijn grootste drive. Dat is een van de belangrijkste dingen om een club verder te ontwikkelen, als besef ik mij dat het niet makkelijk is.”

Bruggink doorliep zelf de jeugdopleiding van FC Twente en debuteerde al op 16-jarige leeftijd in het eerste. “Ik kom uit de regio, ik ben nog een jongen van Het Diekman. De functie die de club in de regio heeft ken ik goed. FC Twente is een grote club met een enorme aanhang. Het wordt bijna als vanzelfsprekend ervaren wat hier de laatste jaren is gebeurd."

"Als je ziet waar de club vandaan komt en hoe snel dat gegaan is. Daar zijn Paul (van der Kraan, red.), Jan (Streuer, red.) en Ron (Jans, red.) alle drie heel belangrijk in geweest. Een ding dat zij hebben kunnen uitstralen is noaberschap. Een groot goed hier in de regio. Je bent er voor elkaar, je helpt elkaar. Die uitstraling vind ik heel sterk. Dat straalt ook af op het veld. Je ziet een verbinding tussen supporters, spelers, daar zit enorm veel energie in. Dat heb je als club nodig. FC Twente is de centrale plek in de regio.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties