Eerste elftal

Bruggink ontvangt kritiek: "Maar als er geen geld meer is, wat wil je dan?"

Bruggink ontvangt kritiek: "Maar als er geen geld meer is, wat wil je dan?"

Vandaag is de laatste dag waarop de Nederlandse clubs zaken kunnen doen op de transfermarkt. De clubs hebben tot vanavond 00.00 uur om spelers aan te trekken of van de hand te doen. Na 00.00 uur mogen clubs allen nog maar transfervrije spelers aantrekken. FC Twente heeft deze transferperiode al meer dan acht miljoen euro uitgegeven en de verwachting is dat er vandaag, ondanks het aanstaande vertrek van Brenet, geen nieuwe spelers meer bij komen.

Donderdag sprak Oosting met technisch directeur Bruggink en die had de boodschap dat er waarschijnlijk niets meer bij gaat komen. Dit nieuws werd op social media niet goed ontvangen door een deel van de supporters die minimaal nog een vervanger willen zien voor Brenet. "De supporters willen heel veel", is clubwatcher Ten Voorde opgevallen deze transferperiode.

"Als je vraagt aan de beleidsbepalers van FC Twente waarom ze tot bepaalde keuzes komen, dan zullen ook die meer willen. Maar uiteindelijk houdt het ook op en heb je financieel je beperkingen", vertelt Ten Voorde bij De Ballen Verstand. "FC Twente is financieel tot het gaatje gegaan. Op dit moment zijn er gewoon geen mogelijkheden meer, of er moet een heel interessante huuroptie langskomen. En dan houdt het ook op. Dan kun je hoog of laag springen en zeggen: voorin moet er wat bij. Ja, in de ideale situatie moet er wat bij. Maar als er geen geld meer is, wat wil je dan?"

"In een ideale situatie hadden ze Sambo en een buitenspeler bij willen hebben. Dat is niet gelukt. En bij Twente vinden ze ook dat iemand heel graag voor FC Twente moet willen spelen. Het is ook graag of niet. Sem Steijn wilde vorig jaar alleen maar naar FC Twente. Eiting heeft er alles voor over gehad. Daar kan je alles van vinden, maar hij wilde per se naar FC Twente. Als spelers gaan twijfelen en clubs gaan uitspelen, dan moet je er ook een streep doorzetten."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties