Eerste elftal

Bruggink op zijn hoede voor Ajax: "Niet gek als ze ons weer voorbij gaan"

Bruggink op zijn hoede voor Ajax: "Niet gek als ze ons weer voorbij gaan"

FC Twente is dit seizoen op de derde plek in de eredivisie geëindigd. De Tukkers wisten boven AZ en Ajax te eindigen. Ondanks deze geweldige prestatie blijft technisch directeur Arnold Bruggink met beide benen op de grond staan. Hij waarschuwt de supporters voor komend seizoen, maar hoopt stiekem op nog grotere successen.

Bruggink heeft genoten van het seizoen. "Wij zitten natuurlijk in onze eigen bubbel met z’n allen, maar ik heb mezelf wel een paar keer afgevraagd: FC Twente derde? Serieus? Dit is echt heel bijzonder. Zo heb ik de zondag in Zwolle ook ervaren. Ik ben zelf nooit zo van de uitbundigheid, maar ik vond wel prachtig om te zien wat het bij de mensen heeft losgemaakt. Daar werd ik het meest blij van. Als ik Joseph Ossting na afloop zag…”, vertelt hij in een interview met clubwatcher Leon ten Voorde van de Tubantia.

Het was voor de technisch directeur een opluchting toen Feyenoord de KNVB-beker won. "Toen kwam bij mij de geruststelling van: we hebben de groepsfase in Europa gehaald. Dat was ons streven en dat wilde ik per se, omdat dat ons echt verder gaat brengen bij de ontwikkeling van de spelers en de ontwikkeling van de club. Maar je bent sportman en je wil het uiterste eruit halen. Je hebt zo lang derde gestaan, dan wil je die plek niet meer weggeven. Als we dat niet hadden gehaald, was je teleurgesteld geweest."

Behoort FC Twente nu weer tot de top van Nederland? "Als je over de top vijf praat zeker. Maar als je de derde plaats de standaard vindt: dat gaat vrij ingewikkeld worden. Mijn intentie is beter te worden als club. Misschien is dat straks op de ranglijst niet meteen terug te zien. Als Ajax z’n normale niveau haalt, is het niet gek dat ze ons weer voorbij gaan. Dat is zelfs logisch."

Al hoopt Bruggink dat de club ook prijzen zal gaan pakken. "Op het moment dat een traditionele topclub niet thuis geeft, moeten wij er staan en dat hebben we dit seizoen bewezen. Dat is ontzettend knap. Komend seizoen is Europees voetbal halen weer de doelstelling. En persoonlijk zou ik de beker heel graag een keer willen winnen", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties