Eerste elftal

Bruggink werkt aan eigen emoties: "Ik baal dan gewoon van mezelf"

Bruggink werkt aan eigen emoties: "Ik baal dan gewoon van mezelf"

Arnold Bruggink trad iets meer dan zeven maanden geleden aan als de nieuwe technisch directeur van FC Twente. Inmiddels heeft hij er twee transferperiodes opzetten waarin hij goede zaken heeft gedaan. Het hoogtepunt was het aantrekken en doorverkopen van Manfred Ugalde. In de zomer werd de Costa Ricaan voor vier miljoen euro gekocht van SK Lommel. Zes maanden later vertrok de spits voor 13 miljoen euro, exclusief twee miljoen euro aan mogelijke bonussen, naar Spartak Moskou.

Bruggink komt altijd heel rustig over en denkt goed na over hoe hij dingen vertelt. Toch is hij van binnen allesbehalve een rustig persoon. De technisch directeur refereert naar de uitwedstrijd tegen NEC. Het was een wedstrijd die de ploeg niet had hoeven verliezen, maar na de veelbesproken rode kaart van Bruns werd het wel heel lastig om met een resultaat terug te keren naar Enschede. FC Twente verloor met 1-0 en dat trok Bruggink heel erg slecht. Hij was met name kwaad op de scheidsrechter die de wedstrijd negatief had beïnvloed vanuit Twente-oogpunt. Hij geeft toe dat hij eraan werkt om deze slechte eigenschap beter te onderdrukken.

"Na NEC was ik er doodziek van", erkent hij in gesprek met Ten Voorde van de Tubantia. "Daar ben ik helemaal klaar mee. Dat doe ik niet meer. Ik was als voetballer ook verschrikkelijk ten opzichte van scheidsrechters. Ik ben een hele slechte verliezer. Als ik terecht verlies heb ik daar niet zoveel moeite mee. Dan moet je respectvol zijn richting je tegenstander. Maar als je verliest als je hem niet hoeft te verliezen... Dat trek ik heel slecht. Dan ben ik niet zo leuk. Ik baal dan gewoon van mezelf. Dat hoort niet en moet je niet doen. Jan zegt vaak tegen mij: laat gaan man. En ik moet eerlijk zeggen dat ik het nu ook laat gaan. Ik ben er helemaal klaar mee. Dat doe ik niet meer."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties