Eerste elftal

Bruggink wijst belangrijkste speler aan: "Gezicht van de club"

Bruggink wijst belangrijkste speler aan: "Gezicht van de club"

Technisch directeur Arnold Bruggink noemde de aanvoerder van FC Twente Robin Pröpper de beste aankoop van de afgelopen jaren. De 29-jarige verdediger is een onmisbare kracht in de achterhoede van FC Twente. Hij scoorde dit seizoen nog de bevrijdende 1-0 tegen Almere City en is inmiddels niet meer weg te denken uit de laatste linie.

Gaan jullie er uit komen om het contract van Pröpper te verlengen? "Ik noemde hem laatst nog de beste aankoop van de laatste jaren. Ik vind dat serieus, maar Unnerstall hoort daar ook zeker bij. Robin wordt enorm onderschat want hij heeft zo'n belangrijke rol in het elftal en is het gezicht van de club. We willen heel graag dat hij zijn contract gaat verlengen", vertelt de technisch directeur bij de RTV Oosttribune.

Pröpper kwam in de transferperiode in 2021 over van Heracles Almelo. Inmiddels heeft hij al ruim 82 wedstrijden gespeeld in het shirt van FC Twente, waarin hij goed was voor negen goals. "Het is een welbespraakte jongen en hij snapt heel goed hoe het werkt allemaal. Hij weet precies hoe hij met omgaan met de jonge spelers."

"De spelers naast hem spelen over het algemeen ook goed. Hij is heel rustig aan de bal en kan sturing geven aan het elftal. Hij is een echte aanvoerder van ons en dat vind ik heel mooi om te zien. Ik heb misschien wel liever dat Pröpper zijn contract verlengd in plaats van dat er nieuwe spelers gehaald worden", besluit Bruggink over de aanvoerder van FC Twente.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties