Eerste elftal

Bruggink wil contract Smal nog verlengen, maar heeft ook ander scenario klaarliggen

Bruggink wil contract Smal nog verlengen, maar heeft ook ander scenario klaarliggen

Tijdens de zomerse transferperiode zijn er zeven spelers vertrokken bij FC Twente. Daarvoor zijn zeven spelers voor in de plaats gekomen. De club zal wellicht nog Joshua Brenet uitzwaaien, maar dan is het tot de winterstop even klaar wat betreft in- en uitgaande transfers. Waar FC Twente nog wel grote slagen kan slaan, is binnen de eigen spelersgroep door contracten van spelers te verlengen.

Waar liggen de prioriteiten richting de winterse transferwindow? "Het verlengen van Robin Pröpper. Het zou heel fijn zijn als dat zou lukken", vertelt technisch directeur Arnold Bruggink bij de podcast De Ballen Verstand van TC Tubantia. Zijn speler en club in gesprek? "We hebben wel aangegeven dat we het heel graag willen."

Het contract van Pröpper loopt komende zomer af, net als die van Max Bruns en Gijs Smal. Met Bruns wil FC Twente ook graag verlengen, maar de prioriteit ligt bij 'Smaldini'. "Hij raakte begin augustus geblesseerd in de wedstrijd tegen Hammarby. Dat kwam ons heel slecht uit. We hadden toen niet één-op-één een back-up", zegt Bruggink.

"Wij hadden ook meegenomen dat Gijs vorig seizoen alles gespeeld heeft. Uitgerekend hij raakte geblesseerd in een van de eerste wedstrijden dat het erom ging. Dat kwam heel slecht uit. Dan ga je nu wel bedenken: oké, we gaan nog proberen of Gijs wil verlengen."

"Maar mocht dat niet zo zijn, dan gaan we ons in de winter al voorbereiden om te kijken of we iemand meteen al kunnen krijgen in de winter. Als hij uit het buitenland komt, dat hij een periode krijgt om zich aan te passen en dat hij Gijs volgend jaar zou kunnen vervangen of dat hij samen met Mats Rots de concurrent kan zijn op die plek. Dat is wel waar je naar gaat kijken, ja."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties