Eerste elftal

'Bruns gaat het Hilgers lastig maken voor een basisplaats'

'Bruns gaat het Hilgers lastig maken voor een basisplaats'

Max Bruns werkte in de laatste jaren aardig wat wedstrijden af in het shirt van FC Twente. Een vaste basisplaats heeft hij echter nog niet bemachtigd. Bij een vertrek van Mees Hilgers ligt er een kans om een basisplaats te gaan veroveren. Of kan dat ook als Hilgers blijft? Tijdens de voorbereiding zal een concurrentiestrijd losbarsten en zal Bruns zich in de basis proberen te knokken.

"Ik denk dat Bruns het Hilgers nog lastig gaat maken in deze voorbereiding", vertelt clubwatcher Leon ten Voorde bij TC Tubantia tijdens de oefenwedstrijd tegen STVV. Hilgers heeft een vaste basisplaats bij FC Twente, maar kan deze natuurlijk verliezen. Dit gebeurde al aan het einde van het seizoen 2022-2023, toen Julio Pleguezuelo zijn basisplaats hield nadat Hilgers terugkwam van zijn blessure.

De 21-jarige Bruns heeft vorig seizoen al wat hoogte- en dieptepunten meegemaakt. Het hoogtepunt was toch wel de thuiswedstrijd tegen Fenerbahce, toen Bruns het veld afliep met topspits Edin Dzeko in zijn achterzak. Mindere momenten waren de onnodige rode kaart tijdens de uitwedstrijd bij NEC Nijmegen en de fout in de absolute slotfase tegen PSV, die de 1-0 inleidde.

Opinie: Denk jij dat Bruns al klaar is voor een vaste basisplaats? Laat het weten in de reacties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties