Eerste elftal

Burgemeester Bleker prijst supporters van FC Twente: "Zorgen voor een uitzonderlijke sfeer"

Burgemeester Bleker prijst supporters van FC Twente: "Zorgen voor een uitzonderlijke sfeer"

Vak-P is het welbekende sfeervak van FC Twente. De supporters van de club uit Enschede bereiden vaak sfeeracties voor tijdens de wedstrijden in de Grolsch Veste. De burgemeester van Enschede, Roelof Bleker, is ook fan van FC Twente en geniet van de sfeer tijdens de thuiswedstrijden van de Tukkers.

Naast dat Bleker fan is, staat hij in nauw contact met Vak-P. Twee keer per jaar heeft hij samen met de politie, de afdeling veiligheid en het bestuur van het sfeervak contact. "Die overleggen verlopen in een prima sfeer, waarbij er begrip is voor elkaars situatie. We kijken terug op twee prima seizoenen van FC Twente. En we gaan een mooi seizoen met Europees voetbal in Enschede tegemoet", vertelt hij tegenover TC Tubantia.

De afgelopen jaren botste de burgemeesters van Enschede en de harde kern van FC Twente regelmatig. Onder andere toen er een alcoholverbod werd opgelegd na het sluiten van het home in 2017 door de toenmalige burgemeester Onno van Veldhuizen. Daarnaast waren er twee seizoen op rij ongeregeldheden in de stad tijdens Europese duels. Bleker is echter erg te spreken over de sfeer in het stadion.

De burgemeester is zelf bij iedere thuiswedstrijd, net als sommige andere collega's. "Onze wethouder Arjan Kampman is vanaf het begin betrokken bij Vak-P. En nog altijd heeft hij veel affiniteit met de supporters van Vak-P en vrienden bij Vak-P. De ultra’s van Vak-P zorgen al vele decennia voor een uitzonderlijke sfeer in De Grolsch Veste, samen met de supporters van de 29 supportersverenigingen. Die trouwe supportersschare uit de hele regio maakt FC Twente echt uniek", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties