Eerste elftal

Burgemeester Enschede vindt Hammarby 'geen leuk clubje' en denkt aan gebiedsverbod voor Zweedse fans

Burgemeester Enschede vindt Hammarby 'geen leuk clubje' en denkt aan gebiedsverbod voor Zweedse fans

Op 27 juli wordt een grote toestroom aan supporters verwacht vanuit Zweden. Op die dag staat de heenwedstrijd van de tweede voorronde van de Conference League op het programma tegen Hammarby IF. Die club kreeg 1.500 kaartjes voor het uitvak, 5 procent van de capaciteit van de Grolsch Veste, maar dat was niet voldoende om iedereen te voorzien. De Hammarby-fans willen meer kaarten, maar gaan deze niet krijgen. Inmiddels heeft de harde kern van Hammarby een oproep geplaatst om massaal af te reizen naar Enschede, ook zonder kaarten voor de wedstrijd. Inmiddels wordt er nagedacht over maatregelen.

Een massale toestroom van Hammarby-supporters in het centrum, daar zit burgemeester Roelof Bleker niet op te wachten. Er is inmiddels onderzoek gedaan naar de fans van de tegenstander, en die staan er volgens de burgervader niet goed op. "We beseffen dat het geen leuk Zweeds clubje is. De club heeft een stevige aanhang.”

Er wordt nu onder andere met de politie gekeken naar hoe de stroom aan supporters te ontvangen. "Er zullen mensen zijn die niet in het stadion passen. Daar moeten we ons goed op voorbereiden", vervolgt Bleker in gesprek met Corine Engelbarts van de Tubantia. "Het moet geen herhaling worden van het duel tegen Fiorentina vorig jaar."

Omdat er op diezelfde avond in de stad de tweede editie van de Grolsch Summer Sounds op de planning staat, wordt nu gedacht aan een gebiedsverbod en/of een speciale plek voor de Zweden bij de Grolsch Veste. "Daar zal vast een fanzone komen." Bleker benadrukt dat de vergunning voor de wedstrijd FC Twente - Hammarby IF niet in gevaar is. "Die is nog niet afgegeven, maar wordt op basis van verwachte onrust niet geweigerd.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties