Eerste elftal

Burgemeester Enschede waarschuwt: "Er worden geen dealtjes gesloten"

Burgemeester Enschede waarschuwt: "Er worden geen dealtjes gesloten"

FC Twente werkt op dit moment afgesloten toe naar de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. De club traint de hele week achter gesloten deuren om de ploeg zonder afleiding klaar te stomen voor de grote finale. Als FC Twente wint, dan behoudt het de derde plek en speelt FC Twente komend seizoen in de voorronde van de Champions League. Wint FC Twente niet, dan is het afhankelijk van AZ dat thuis speelt tegen FC Utrecht. FC Twente gaat het weekend in met twee punten voorsprong op de Alkmaarders.

Iemand die meeleeft met de ploeg is burgmeester Roelof Bleker. Hij is optimistisch over een goed resultaat. "De punten gaan mee naar Enschede. De belangen zijn te groot", vertelt hij in gesprek met RTV Oost. "Als FC Twente drie punten pakt dan spelen ze volgend seizoen in de Champions League. Dat is mooi voor FC Twente, maar ook voor Enschede. De stad was een van de eerste steden in de textielindustrie waar werd gevoetbald. Voetbal kwam vanuit Engeland hier naar toe. Enschede is de bakermat van het voetbal in Nederland."

Om alles in eigen hand te houden moet FC Twente dus winnen op bezoek bij PEC Zwolle. In de Overijsselse hoofdstad spelen ze nergens meer om, maar het duel tegen FC Twente is wel de afscheidswedstrijd van clubicoon Bram van Polen. "Bram wie?", vraagt Bleker die doet overkomen alsof hij de back van PEC niet kent. Wel heeft hij een boodschap voor Van Polen. "Jammer voor Bram en voor Zwolle, maar in deze Overijsselse derby worden geen dealtjes gesloten." Beide ploegen moeten het dus op eigen kracht doen zonder dealtjes. Bleker gaat zondag zeker kijken. "We strijden er om."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties