Eerste elftal

Burgemeester grijpt keihard in en sluit uitvak Cambuur Leeuwarden

Burgemeester grijpt keihard in en sluit uitvak Cambuur Leeuwarden

Afgelopen weekend waren er niet alleen maar ongeregeldheden bij Go Ahead Eagles - FC Twente. Ook in Leeuwarden ging het mis waar de Friese derby Cambuur Leeuwarden - sc Heerenveen op het programma stond. Met name na de wedstrijd ging het mis toen supporters elkaar bekogelden met onder andere stenen. Er werden ramen van bussen stuk gegooid, en er raakte ook een politiepaard gewond door een steen.

Na overleg met de politie en het openbaar ministerie heeft burgemeester Sybrand Buma een rigoureus besluit genomen. De rest van het seizoen zijn er geen supporters meer welkom van andere clubs. "Deze agressie had tot gevolg dat tientallen mensen gewond zijn geraakt en dat er voor minstens tienduizenden euro’s aan onder andere materiële schade aan voertuigen en straatmeubilair is ontstaan", aldus de gemeente Leeuwarden.

Het sluiten van het uitvak treft de supporters van FC Twente niet, want sc Cambuur - FC Twente werd gespeeld op 23 oktober 2022. De Tukkers wonnen toen met 0-1. Ook toen was het onrustig na de wedstrijd zoals te zien op de foto boven het bericht. Hieronder enkele video's van wat er zich heeft afgespeeld in Leeuwarden na de wedstrijd tegen sc Heerenveen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties