Eerste elftal

Burgemeester verklapt: "Was als Limburgse jongen al FC Twente-fan, voordat ik wist waar Twente lag"

Burgemeester verklapt: "Was als Limburgse jongen al FC Twente-fan, voordat ik wist waar Twente lag"

Rob Welten is de huidige burgemeester van de Twentse gemeente Haaksbergen. Hier groeide hij echter niet op, want dat deed hij in provincie Limburg. Per 1 september start Welten met een nevenfunctie en wordt hij de nieuwe voorzitter van de stichting FC Twente Scoren in de Wijk. Een droombaan, want terwijl Welten opgroeide in Limburg werd hij al fan van de Enschede club.

"Ik was als Limburgse jongen al Twentefan voordat ik ook maar wist waar Twente eigenlijk lag", vertelt de burgemeester van Haaksbergen in gesprek met Teun Staal van het AD. "Eind jaren zestig, begin zeventig raakte ik vanwege het mooie spel van het grote FC Twente in die tijd verknocht aan de club. Vooral Theo Pahlplatz, ons recent helaas ontvallen, was een favoriet van me. Ik zou hem later goed leren kennen, een heel fijne persoonlijkheid.”

Welten vindt het dan ook prachtig om aan de slag te gaan als voorzitter van de stichting FC Twente Scoren in de Wijk. "FC Twente is één van de eerste clubs in Nederland die haar maatschappelijke rol serieus oppakte. Scoren in de Wijk wil kwetsbare mensen gevoel voor eigenwaarde en een plek in samenleving bezorgen. Als je in een volle Grolsch Veste al die spandoeken uit de regio ziet hangen, van Eibergen tot mijn eigen Haaksbergen, dan maak je kennis met de grote betekenis van de club. Het is prachtig om met Scoren in de Wijk bij betrokken te zijn.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties