Eerste elftal

Burgemeester wil teveel aan politie-inzet bij FC Twente terugdringen

Burgemeester wil teveel aan politie-inzet bij FC Twente terugdringen

Op 1 februari 2022 begon Roelof Bleker aan zijn nieuwe job als burgemeester van Enschede. Inmiddels zit zijn eerste jaar erop en blikt hij met 1Twente terug op zijn eerste ambtsjaar. Uiteraard wordt ook FC Twente besproken en daar valt volgens Bleker nog wel wat 'winst' te behalen.

"Waar ik denk dat we nog teveel politiecapaciteit voor nodig hebben, wat eigenlijk jammer is, is voetbal. Voetbal moet een feestje zijn en een plezier zijn om naar toe te gaan." En dan niet alleen met de eigen supporters, maar ook met uitpubliek. "Natuurlijk hoort daar ook bij dat de tegenstander zich laat horen."

Volgens Bleker gebeurt er meer dan men leest in de media. "Het staat niet eens altijd meer in de krant hoe vaak de ME nog ingezet moet worden na bijvoorbeeld een wedstrijd. Soms lijkt het wel los te staan van de uitkomst van de wedstrijd. Dan denk ik: dat kost maatschappelijk teveel inzet."

Eén van de oorzaken die worden genoemd is de coronatijd waarin mensen verplicht werden thuis te blijven en bijvoorbeeld niet meer naar de stadions mochten. "In coronatijd is een tijd lang geen of veel minder publiek geweest. Een beeld is dat jonge fanatieke fans minder zijn 'opgevoed' door de oudere garde. Ik weet niet of dat voldoende verklaring is, maar FC Twente is zelf ook druk met kijken naar de regels en overtredingen. Ik hoop dat dat wat rustiger wordt", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties