Eerste elftal

Castaignos maakt opmerkelijke move na contractontbinding bij Sporting CP

Castaignos maakt opmerkelijke move na contractontbinding bij Sporting CP

Luc Castaignos, oud-gediende van FC Twente, gaat aan de slag bij FC Gyeongnam. Dit nieuws kwam vlak nadat zijn contract bij Sporting CP werd ontbonden. Castaignos tekent in Zuid-Korea een miljoenencontract voor drie seizoenen.

Castaignos werd in de zomer van 2016 door Sporting CP overgenomen van Eintracht Frankfurt. De 26-jarige Schiedammer stond bij de Portugezen nauwelijks op het veld. Hij wist in die periode het net niet één keer te vinden voor de club uit Lissabon. Vorig seizoen werd Castaignos verhuurd aan Vitesse. Opmerkelijk was dat hij hier meer gele kaarten kreeg dan dat hij doelpunten scoorde. In 28 wedstrijden kwam hij twee keer tot scoren en kreeg hij vijf gele kaarten.

De aanvaller begon zijn carrière bij Feyenoord Rotterdam waarna hij na twee seizoenen verkocht werd aan Internazionale. Bij de Italiaanse grootmacht wist hij eveneens niet te imponeren waardoor hij terugkeerde op de Nederlandse velden bij FC Twente.

[google]

Na drie seizoenen en 42 doelpunten vertrok Castaignos naar Eintracht Frankfurt. In Duitsland kwam de spits tot vijf doelpunten in 22 wedstrijden waardoor hij een transfer verdiende naar Portugal. De spits had een beperkte keuze voor een nieuwe club omdat de winterse transferperiode alleen nog geopend was in China, de Verenigde Staten en Zuid-Korea.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties